Τουρισ(κωπ)τικά™

Σκωψ ή Γκιώνης

Η τουριστική επικαιρότητα με σκωπτική ματιά

Η χιουμοριστική, θερινή πλευρά της φορολογίας: οι τουρίστες καλούνται λέει να μην πληρώσουν αν δεν τους δοθεί απόδειξη! Αυτό πως ακριβώς δουλεύει στην πράξη, όταν ο έμπορας λέει "αυτό είναι κερασμένο", "αυτό είναι με την έκπτωση", "βεβαίως, με απόδειξη είναι +24%", "χάλασε το μηχάνημα", "έπεσε το ιντερνέτ", "σήμερα φυσάει", κλπ κλπ. Αλλά το πιο χιουμοριστικό είναι ότι η καμπάνια πληροφορεί ότι ολόκληροι κλάδοι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής ακόμη εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων.... ζητήστε οπότε τις  χειρόγραφες με αφιμί. Κανείς φυσικά δεν σκέφτηκε να δώσει κάποιο σοβαρό κίνητρο στους ξένους τουρίστες, που σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να διακινδυνεύσουν και την σωματική τους ακεραιότητα από την ...ταραχή του επαγγελματία στο άκουσμα του τολμηρού και εξωτικού αιτήματος... Το κίνητρο θα βοηθούσε και να γίνει μια εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της καμπάνιας, μέσω της αποκομιδής των apodixi κατά την έξοδον, αλλά φαίνεται δεν υπάρχει λόγος, αρκεί να γίνεται λόγος που λέμε. Τα pos με έδρα οξαποδώ φαντάζομαι μια χαρά apodiksi κόβουνε.... Και ο Μυκονιάτης με τα πανάκριβα στρείδια τουλάχιστον κόβει αποδείξεις, όλα καλά.

Διότι αν δεν έχεις τύχη βουνό στο βουνό, πρέπει μάλλον να βρεις ιδιωτικό ασθενοφόρο, καθώς ακόμη και σε ένα παγκόσμια γνωστό προορισμό όπως το Πήλιο, ακόμη και να υπάρχει ασθενοφόρο μπορεί να μην υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου. Έτσι, και σε αυτόν τον τομέα, μέσω της σταδιακής απαξίωσης έρπει η ιδιωτικοποίηση. Αναρωτιέται κανείς, ποιο είναι ακριβώς το νόημα της τουριστικής ανάπτυξης, έστω και αυτής της στρεβλής, αν δεν εξασφαλίζει στην τοπική κοινωνία - αφήστε τους επισκέπτες - τα βασικά!

40 ώρες δια έξι ημέρες = 6 ώρες και 40 λεπτά τη μέρα ή 6,66 ώρες. Σατανική ιδέα, Σκρουτζ. Τόσο υποτίθεται θα δούλευαν οι εργαζόμενοι εν μέσω θερινής σεζόν, οικειοθελώς πάντα, και μετά θα κάααααθονταν. Με τέτοιες αλχημείες πάει η κυβέρνηση να λύσει τo υπαρκτό πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Όπως και στο θέμα της ενεργειακής ακρίβειας, της πανδημίας κλπ, θα προτείνουν οτιδήποτε μέτρο τους κατέβει, δεν χρειάζεται να δουλεύει αρκεί να γίνεται νεοφιλελεύθερος ντόρος και να μην κοστίζει. 

Νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Μυκόνου με... Ριάντ! Τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά ποιος θα επηρεάσει ποιον άραγε; Σε πρακτικόν τώρα επίπεδον σίγουρα τα μέλη ποικιλώνυμων διεθνών δικτύων θα ενθουσιασθούν που δεν θα χρειάζεται να αλλάζουν 3 αεροπλάνα.

Αντί "Ελίνικον" δεν το ξαναλέγανε Χασάνι να κάνει απήλ και στο ταργκετγκρουπ των επενδυτώννν;

Ο πραγματικός λόγος της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός τρομαγμένου ζώου που αναζητούσε την ελευθερία του; Μα η διαφήμιση φυσικά. Ελάτε να δείτε από κοντά την άγρια φύση του στενότερου συγγενή των πιθήκων, του ανθρώπου.

Ο οικοδομικός συνεταιρισμός ήτο παρωχημένον εργαλείον της λαικής δεξιάς, πλέον έχομεν τα φαστ τρακ και τα ινβεστινγκρής της σικάτης δεξιάς. Θα έρθουσι και ντίτζιταλ νόμαντς να παίξουν αφορολόγητον γκολφ, όλα καρμπονιούτραλ γκαραντί από αξιόπιστους οίκους.

"Εντυπωσιακό θέαμα", πρωτοφανές, με 6 κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι. Έτσι πρέπει να χαιρόντουσαν και οι σύγχρονοι Ενετοί προ 50ετίας, μέχρι που τα απαγορεύσανε εντελώς. 

Η πόσα γκολ να πιάσει ο άμοιρος θεματοφύλακας-τερματοφύλακας "του περιβάλλοντος". Φαίνεται ότι ακόμη δεν είναι εύκολο για κάποιον ολιγάρχη εγχώριο ή ημι-εξωχώριο να αγοράσει ολόκληρα νησιά και να τα κάνει ότι θέλει, ακόμη και με τη σύμφωνη γνώμη της υψηλής πύλης.

Μετά τα περσινά εξωτικά καλαμάρια, ακρίβυναν φέτος και τα ποτά. Μήπως ήταν τίποτα βότκες; Η πρώτη (αφελής) απορία είναι "όλες" οι αποδείξεις που κόβονται άραγε αυτού του ύψους; Η δεύτερη και κυριότερη είναι που οδηγεί αυτό το μοντέλο τουρισμού και ευρύτερα οικονομίας/κοινωνίας. Με τους πολλούς να μην έχουν για ρεύμα, και τους λίγους να σπαταλάνε αλόγιστα. Ενώ από τα 600 Ευρώ είναι ζήτημα αν πάνε τα 10 (;) σε αυτούς που τα μαγειρεύουν και τα σερβίρουν, για να μη μιλήσουμε και για αυτούς, που πριν πολλά χρόνια, τα έπιασαν...